Koszyk Twój koszyk jest pusty ...
1 » 2 » Pigwa do herbaty - metoda na letnie przeziębienie..3

Kontakt

  • PF Solutions Patryk Forszpaniak
    os.Polan 17
    61-253 Poznań
    NIP: 782-232-13-43
  • E-mail:info@zdrowodlazdrowia.pl
  • Telefon667-898-992
  • Godziny działania sklepu24h/7 - zamówienia internetowe Kontakt telefoniczny pon-pt: 8-18

Producenci

Pigwa do herbaty - metoda na letnie przeziębienie..

Data dodania: 04-01-2017

alt Owoce pigwy nie nadają się do jedzenia na surowo, ponieważ są twarde i kwaśne (dlatego nazywane bywają polską cytryną), jednak można z nich przygotować wspaniały dodatek do herbaty o zaletach zarówno smakowych, jak i zdrowotnych
Pigwa prócz cukrów i kwasów organicznych zawiera także garbniki, pektyny i olejek lotny. Ze wszystkich witamin najwięcej zawiera witaminy C (15 mg w 100 g), która wzmacnia układ odpornościowy. W stanie obniżonej odporności organizmu , wspomagają go także zawarte w pigwie witaminy z grupy B.

Ponadto owoce pigwy zawierają wiele związków mineralnych, takich jak: wapń, potas, żelazo, miedź, magnez i fosfor, które są niezbędne do wzmocnienia naturalnej obrony organizmu. Dlatego współczesna fitoterapia poleca spożywanie owoców pigwy.
Konfitura z pigwy dodana do herbaty zadziała podobnie do cytryny - rozjaśni i zmieni jej smak na bardziej kwaskowaty, za to dostarczy znacznie więcej składników odżywczych.


Przejdź do strony głównej
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl