Nasz przepyszny napój to kremowy, wegański, bezmleczny przepis na gorące kakao z mlekiem owsianym. W skład jego wchodzi również kakao w proszku, ziarno kakaowca, cynamon i pasta z ziaren wanilii. To bogate, gorące kakao, które jesteś wstanie przygotować w ciągu zaledwie kilku minut, szybko stanie się Twoim ulubionym napojem!
- 2 szklanki mleka owsianego
- 2 łyżki niesłodzonego kakao w proszku - jeżeli nie masz, możesz je zakupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ
- 1 łyżka cukru trzcinowego Demerara - jeżeli nie masz, możesz go kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ
- 1 laska cynamonu - jeżeli nie masz, możesz ja kupić w naszym sklepie internetowym z przyprawami świata TUTAJ , lub lub cynamon cejloński który znajdziesz TUTAJ. Jeżeli chcesz dowiedzieć się o różnicy między dwoma cynamonami zapraszamy do naszego artykułu, który znajdziesz TUTAJ
- ¼ szklanki ziaren kakaowca - jeżeli nie masz, możesz kupić je w naszym sklepie internetowym TUTAJ
- ¼ łyżeczki czystego ekstraktu waniliowego lub pasty z ziaren wanilii
- Bita śmietana
- Kakao w proszku
- Wióry czekoladowe
- Syrop czekoladowy
- Wlej do garnka mleko owsiane, dorzuć kakao w proszku, cukier oraz laskę cynamonu i podgrzej na średnim ogniu. Ubijaj do rozgrzania, ale nie wrzenia, około 3 minut.
- Następnie dodaj ziarna kakaowca i wanilię . Ubijaj, aż ziarna się rozpuszczą i zmieszają z mlekiem owsianym, około 2-4 minut. I gotowe. Możesz Podawać ją z bitą śmietaną, proszkiem kakaowym, syropem czekoladowym lub wiórkami czekoladowymi.
Smacznego