wyszukiwanie zaawansowane
1 » 2 » Moustalevria Grecki Pudding 3

Moustalevria Grecki Pudding

Data dodania: 02-05-2022

Moustalevria Grecki Pudding


 

Jak przygotować Moustalevrie Grecki Pudding Moustalevria w języku greckim, to pudding zrobiony z soku winogronowego. Zwykle jest aromatyzowany wanilią, gotujemy ją razem, aż budyń zgęstnieje. Stosuje się  zwykle sok z czerwonych winogron, ale można go również przygotować z białych. Obydwa są równie pyszne, z tym że przy użyciu białych winogron kolor budyniu jest znacznie jaśniejszy.


 

Składniki potrzebne do zrobienia Moustalevria

 


   
- ½ litra świeżego soku winogronowego

- 1 szklanka soku winogronowego

- 1 szklanka wody - można tutaj zamieniać wodę na sok winogronowy i odwrotnie

- ½ szklanki mąki uniwersalnej

- 2 łyżki mąki kukurydzianej - jeżeli nie masz, możesz ją kupić TUTAJ

- 1 laska wanilii - jeżeli nie masz, możesz ją kupić w naszym sklepie internetowym z przyprawami TUTAJ

- 3 łyżki wody z sokiem z cytryny

- ¼ łyżeczki cynamonu mielonego - jeżeli nie masz, możesz go kupić w naszym sklepie internetowym z przyprawami TUTAJ

- 3 łyżki migdałów w płatkach

- 3 łyżki pokruszonych orzechów włoskich

- 1/2 łyżeczki cukru trzcinowego ( opcjonalnie ) - jeżeli nie masz, możesz go kupić TUTAJ

 

 

Instrukcja przygotowania Moustalevriy greckiego puddingu

 

- Po pierwsze, gotuj sok winogronowy razem z laską wanilii przez pięć minut.

 

- Po drugie, mąkę i mąkę kukurydzianą rozcieńczyć wodą i wymieszać z sokiem winogronowym. Wyciągnij laskę wanilii i dodaj tę mieszankę do gotującego się soku winogronowego. Mieszaj ciągle trzepaczką, aż się zestali.

 

- Po trzecie, rozkrusz migdały oraz orzechy włoskie i wymieszaj je z cynamonem i cukrem trzcinowym.


- Następnie, zwilż miskę wodą z sokiem cytrynowym. Przelej do innej miski i kontynuuj, aż wszystkie będą mokre. Rozłóż budyń w tych miskach i posyp na wierzch mieszanką migdałów z orzechami włoskimi, cynamonem i cukrem trzcinowym

 

Smacznego

 

Komentarze (0)

Przejdź do strony głównej