wyszukiwanie zaawansowane
1 » 2 » Pesto z Pestek Dyni3

Pesto z Pestek Dyni

Data dodania: 05-03-2022

Pesto z Pestek Dyni

 

 

Pesto z pestek dyniPesto robi się w mgnieniu oka i jest łatwym sposobem dopełnienia smaku prawie każdemu daniu. Można dodać je do jajecznicy, kurczaka, makaronu, sałatki, smażonych warzyw i nie tylko. Jego smak jest chłodny, świeży, lekki, pikantny i orzechowy (choć w przepisie nie ma prawdziwych orzechów).

 




Składniki:



- 1 szklanka łodyg/liści kopru włoskiego, posiekanych

- 2 posiekane ząbki czosnku

- 1/2 szklanki liści kolendry - jeżeli nie masz, możesz kupić go w naszym sklepie internetowym z przyprawami TUTAJ


- 1/2 szklanki pestek dyni łuskanych - jeżeli nie masz, możesz je kupić w naszym sklepie internetowym TUTAJ

- 1/4 szklanki oliwy z oliwek extra virgin

- wyciśnięty sok z 1 limonka


- 1/2 – 1 łyżeczka soli morskiej drobnoziarnistej - jeżeli nie masz możesz ją kupić w naszym sklepie internetowym z przyprawami TUTAJ

 

Instrukcja przygotowania pesto:



- Połącz wszystkie składniki w robocie kuchennym i zmiksuj do pożądanej konsystencji, zeskrobując boki łopatką w razie potrzeby.

Smacznego

 

Komentarze (0)

Przejdź do strony głównej