wyszukiwanie zaawansowane
1 » Przepisy Fit2

Przepisy Fit


Wyszukaj artykuł korzystając z naszej wyszukiwarki

Jak zrobić sezamki?

11-05-2022Wyświetleń: 65
Jak zrobić sezamkiCo to są sezamki? Jest to mieszanka prażonych nasiona sezamu i karmelizowanego cukru. Są bardzo popularną w naszym kraju przekąską. Dla niektórych osób kojarzą się wręcz, ze smakami z dzieciństwa.
Przeczytaj całość

Kandyzowane Orzechy Laskowe

11-05-2022Wyświetleń: 39

Kandyzowane orzechy laskoweKandyzowane orzechy laskowe to przepyszna przekąska która łatwo możesz sam wykonać w domu. Do ich wykonania potrzebne są tylko 2 składniki. Kandyzowane orzechy świetnie komponują się z różnymi ciastami jak i np. musli. Wymyśl sam ich zastosowanie!
Przeczytaj całość

Moustalevria Grecki Pudding

02-05-2022Wyświetleń: 48

Jak przygotować Moustalevrie Grecki Pudding Moustalevria w języku greckim, to pudding zrobiony z soku winogronowego. Zwykle jest aromatyzowany wanilią, gotujemy ją razem, aż budyń zgęstnieje. Stosuje się  zwykle sok z czerwonych winogron, ale można go również przygotować z białych. Obydwa są równie pyszne, z tym że przy użyciu białych winogron kolor budyniu jest znacznie jaśniejszy.

Przeczytaj całość

Gorąca Czekolada Owsiana

01-05-2022Wyświetleń: 52

Gorąca czekolada owsianaNasz przepyszny napój to kremowy, wegański, bezmleczny przepis na gorące kakao z mlekiem owsianym. W skład jego wchodzi również kakao w proszku, ziarno kakaowca, cynamon i pasta z ziaren wanilii.

Przeczytaj całość

Pasta z Czarnego Sezamu i Daktyli

07-04-2022Wyświetleń: 51

Pasta z czarnego sezamu i daktyliWiele osób zna tylko białe nasiona sezamu,nie ma w ogóle pojęcia o istnieniu czarnych . Główną różnicą jest to, że z białych nasion sezamu usunięto odżywcze łuski , które mają wysoką zawartości tłuszczu. Dlatego zawsze staraj się kupować czarne nasiona sezamu, ponieważ są po prostu bardziej odżywcze! Smak czarnego sezamu jest bardziej intensywny i orzechowy, niż białego.Kiedy czarne nasiona sezamu są tłuczone lub mielone, ich naturalne olejki tworzą pastę. Pasta ta jest bardzo popularna w azjatyckich deserach, takich jak mochi, chleb, lody itp. Czarna pasta sezamowa jest trudna do znalezienia w lokalnym sklepie spożywczym, ale zwykle można ją znaleźć w azjatyckich sklepach spożywczy których jest co raz więcej w Polsce.

Przeczytaj całość

Kulki Proteinowe z Orzechów Laskowych

06-03-2022Wyświetleń: 63

Kulki proteinowe z orzechów laskowych

Przepyszne kulki proteinowe, nie są nasączone słodyczą jak typowe kulki proteinowe ale za to są prawdziwą bombą witaminową. Idealny przepis dla ludzi którzy nie potrafią się obyć bez słodyczy ale za to zawsze patrzą na to co jedzą. Po prostu musisz spróbować!
 

 

Przeczytaj całość

Sos Miętowy

06-03-2022Wyświetleń: 58

Jak zrobić sos miętowySos miętowy świetnie nadaje się do pieczeni lub jako marynata do mięsa! To zioło jest tak elastyczne w użyciu, niezwykle łatwe w uprawie, a jeśli nie będzie trzymane w ryzach, będzie rosło i rosło, dopóki twój ogród nie zostanie opanowany przez to zioło! Jest to bardzo popularne zioło w krajach Bliskiego Wschodu. Popularność mięty zwiększa to że jest dodatkiem do koktajlu lub drinków, takiego jak poncz lub Pimms. Używam jej głównie do lodowatej wody, razem z kilkoma plasterkami cytryny, w dzbanku z kostkami lodu i po prostu podaję tak, jak jest. Zapewnia bardzo orzeźwiającą „aromatyzowaną” wodę w upalny letni dzień.
Przeczytaj całość

Mrożona Herbata z Hibiskusa

05-03-2022Wyświetleń: 61

Herbata z hibiskusaHerbata z hibiskusa ma kwaśny, lekko słodki i dość podobny do soku żurawinowego smak. Jeśli szukasz nowego przepisu na orzeźwiającą letnią herbatę mrożoną, spróbuj hibiskusa. Lepiej jest używać samych suszonych kwiatów, a nie torebek z herbatą, ponieważ są one lepszej jakości i nie zawierają żadnych dodatków

Przeczytaj całość

Pesto z Pestek Dyni

05-03-2022Wyświetleń: 58

Pesto z pestek dyniPesto robi się w mgnieniu oka i jest łatwym sposobem dopełnienia smaku prawie każdemu daniu. Można dodać je do jajecznicy, kurczaka, makaronu, sałatki, smażonych warzyw i nie tylko. Jego smak jest chłodny, świeży, lekki, pikantny i orzechowy (choć w przepisie nie ma prawdziwych orzechów).

 


 

Przeczytaj całość

Pudding Truskawkowy z Nasionami Słodkiej Bazylii

03-03-2022Wyświetleń: 76

Pudding z Nasionami Słodkiej BazyliiNasiona Sabji lub inaczej słodkiej bazylii są bardzo łatwe w użyciu. Po prostu namocz niewielką ilość w letnim mleku (lub wodzie) i obserwuj, jak pęcznieją na twoich oczach. W ciągu 10 minut maksymalnie pęcznieją, wchłaniają cały płyn i stają się galaretowate. Następnie po prostu dodajesz je do deserów, napojów lub robisz w budyniu. Co najważniejsze, pomagają schłodzić ciało i są używane w wielu letnich napojach w całych Indiach.

 

Przeczytaj całość
Przejdź do strony głównej