Dostępność: Dostępny
Czas wysyłki: 48 godzin
Koszt wysyłki: od 10,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Przesyłka Kurierska DPD - darmowa wysyłka od kwoty 200 zł - 15,00 zł
Przesyłka listowa poczty polskiej - 10,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł
Stan magazynowy: 19 szt.
Stan produktu: Nowy
Sól himalajska wydobywana jest ręcznie we wschodnim pasie Himalajów w Pakistanie. Znajduje się w jaskiniach powstałych 250 milionów lat temu. To najczystsza sól na ziemi, jest nieprzetworzona i nieskażona. W jej skład wchodzi wiele cennych składników, m. in jod, wapń, żelazo, magnez, potas. Jest to pięć najważniejszych dla organizmu pierwiastków. Niedobór każdego z nich może powodować poważne konsekwencje dla nas. Szczególnie niedobór jodu wpływa na czynność tarczycy, która steruje metabolizmem. Sól himalajska zawiera tak dużo pierwiastków, że zabarwiają ją one na różowo. Dzięki swojemu bogatemu w różne makro- i mikroelementy składowi, sól himalajska posiada działanie prozdrowotne, jak: obniża ciśnienie krwi, wspomaga układ krwionośny, pomaga w procesie odtruwania organizmu z metali ciężkich. Ponadto wykazuje działanie przeciwbakteryjne, zapobiega skurczom mięśni. Pomaga w schorzeniach reumatologicznych i ginekologicznych. Roztwór soli himalajskiej wykazuje dobroczynne działanie na układ oddechowy, szczególnie na zatoki.
Sałatka z brukselki, nasion kopru włoskiego i pistacji wspaniale uzupełniają swoje nuty smakowe, a dodatkowy dotyk słodyczy z batatów i cierpkiej żurawiny naprawdę zachwyca.Aby stworzyć tą wspaniale dopracowaną kombinację smaków, nie potrzeba wcale wiele czasu. No i pistacje niesolone! - Pyszne! To danie to idealny dodatek do Twojego obiadu. Czytaj dalej....
W 100 g soli himalajskiej znajduje się ma 0 kalorii oraz w: 0 g białka, 0 g tłuszczów i 0 g węglowodanów.
Zawartość najważniejszych pierwiastków mineralnych w soli himalajskiej (w 1 kg):
Sód - 382.61 g
Potas - 3,5 g
Magnez - 0.16 g
Fosfor - < 0.10 ppm
Wapń - 4.05 g
Chrom - 0.05 ppm
Mangan - 0.27 ppm
Cynk - 2.38 ppm
Żelazo - 38.9 ppm
Selen - 0.05 ppm
Brom - 2.1 ppm
Źródło: Barbary Hendeli, Petera Ferreira
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Napisz recenzję